Hvordan udvikler efterspørgslen på udenlandske studier sig i 2020?

 

2020 har været et usædvanligt år. Det kan alle vist blive enige om. Dette viser sig også på vores søgetjeneste. Siden marts har vi set en kraftig stigning i søgninger på online undervisning.

På Studentum.dk har vi hver måned flere tusinde studerende og unge der søger uddannelse, både i Danmark og i udlandet. Med COVID-19s indtog i marts, så vi en meget stærk tendens, hvor de unge gik fra at søge uddannelser i bl.a. England, Schweiz og Sverige til at være meget mere intresseret i fjernundervisning. 

Ovenfor er en graf, der viser hvad der er blevet søgt på i 2020 - med fokus på uddannelser i udlandet og distance learning. Her viser det, at før COVID-19 nedlukningen i marts, lå tallet ret stabilt på omkring 5000 om måneden, der søgte online undervisning. Der sker dog en stigning fra midt marts og frem til midt Maj, hvor kurven topper på over 8000 søgninger. Herefter dykker kurven frem til juli, hvor den stille og roligt begynder at gå opad igen frem til august. 

Andre tendenser vi kan se i 2020: 

  • Året starter stærkt for Schweitz, hvor der er en stor efterspørgsel efter specielt hotel og restaurant uddannelser.
  • Overraskende mange kigger mod England. Brexit har endnu ikke sat en stopper for unges interesse.
  • Fjernundervisning stiger forventeligt under nedlukningen, men er stadig ret høj i August. Det ser ud til, at de unge i langt højere grad end tidligere, har taget muligheden til sig. 
  • Udover populære destinationer som Australien og USA, ser de unge meget efter muligheder inden for Europa.