Sådan tiltrækker I medarbejdere til uddannelsensbranchen

Employer branding

Bliv klogere på, hvad medarbejdere i uddannelsesbranchen efterspørger anno 2019, så I kan blive skarpe på, hvordan I tiltrækker de dygtigste medarbejdere. 

Uddannelse spiller en stor og helt afgørende rolle i Danmark, men til trods for at uddannelse er ét af de vigtigste områder i vores samfund, er det svært at tiltrække unge lærere i dag. Derfor bliver der kamp om de dygtige og kompetente undervisere, der brænder for jeres arbejde og fag.

 

Arbejdsmarkedsundersøgelse foretaget af Studentum.dk

Studentum.dk har foretaget en stor arbejdsmarkedsundersøgelse blandt medarbejdere på tværs af forskellige uddannelsesinstitioner i Danmark. I undersøgelsen har vi bedt medarbejdere svare på, hvad det er vigtigt i deres daglige arbejde, og hvad der betyder noget for, at de trives på deres nuværende arbejdsplads. 

Læs med her og bliv klogere på, hvad medarbejdere i uddannelsesbranchen efterspørger anno 2019, så I kan blive helt skarpe på, hvad I skal slå på for at tiltrække de dygtigste medarbejdere. 

Dét efterspørger medarbejdere i uddannelsesbranchen

 

1. Team og fællesskab

"Jeg har fantastiske kollegaer, som også er mine venner. Jeg kan både søge støtte og vejledning hos dem, men jeg bliver også tit udfordret, og derfor udvikler jeg mig. Jeg har en ledelse, der passer på mig og lytter, når jeg har noget på hjerte". 

Når det handler om, hvad der er vigtigt for medarbejderne i uddannelsesbranchen, er der ingen tvivl - det menneskelige fokus og fællesskabet er i højsædet. Medarbejderne fremhæver samarbejde og samspil med kolleager og ledelse, hvor det handler om at hjælpe og supplere hinanden i at skabe en spændende og alsidig hverdag. 

Dertil nævner flere medarbejdere også, at det kollegiale fælleskab bygger på dybere relationer, hvor kolleager også er blevet gode venner. Undersøgelsen viser helt tydeligt, hvor teamets samspilskraft og fællesskabet har en afgørende betydning for medarbejdernes trivsel i deres daglige arbejde. 

 

2. Vision og indflydelse

"Først og fremmest er vigtigt, at jeg føler, at jeg gør en forskel. At jeg kan se, at eleverne lærer noget og rykker sig. Ikke kun fagligt, men også personligt. Det er samtidig motiverende for mig at være del af en arbejdsplads og organisation, hvor vi alle går på arbejde for det samme formål – at skabe ungdomsuddannelse af høj kvalitet". 

For medarbejdere i uddannelsesbranchen er det alfa omega, at de kan mærke betydningen af deres indsats i deres daglige arbejde. Medarbejderne motiveres af visionen om at gøre en forskel for børn og unge i Danmark og sikre uddannelse af høj kvalitet til de kommende generationer. Det fremgår tydeligt af svarene i undersøgelsen, at visionen og følelsen af at bidrage er primus motor i deres daglige arbejde - både på et personligt og professionelt plan. 

 

3. Muligheden for at bruge sin uddannelse og dyrke ens interesse

"Det fede ved mit job er, at jeg har studeret de fag, som jeg interesserer mig for og videre i mit arbejde fortsat beskæftiger mig med dem. Dermed arbejder jeg inden for mine interesser, og jeg får mulighed for at nørde mit fag og mine hobbyer i samspil med dygtige kollegaer og elever".

Sidst, men ikke mindst fremgår det også af undersøgelsen af medarbejderne trives i deres arbejde, fordi de har mulighed for at bruge deres uddannelse og dyrke deres interesse. Medarbejderne trives i et miljø, der er præget af høj faglighed, passionerede kolleager, og hvor de har mulighed for at formidle deres eget fag og interesse til nysgerrige børn og unge.

 

Gode råd til rekruttering i uddannelsesbranchen

1. Fremhæv kulturen og det kollegiale fællesskab i jeres organisation. Beskriv teamets dynamik og samspil og vis, hvem jeres organisation består af, så jeres nye kollega allerede har et billede af, hvem I er

2. Sørg for, at jeres vision er tydelig og forankret i jeres organisation. Det er vigtigt for medarbejderne, at I arbejder mod et fælles mål og en fælles vision hver dag

3. Giv medarbejderne mulighed for at bruge deres faglighed og dyrke deres interesse. Sådan sikrer I høj motivation og engagement, der afspejles i undervisningen og elevernes resultater

Læs med her, hvis I ønsker at vide mere om, hvad unge anno 2019 efterspørger i deres karriere.

Ønsker I at profilere jeres organisation som en interessant og attraktiv arbejdsplads på KarriereguidenUdfyld formularen nedenfor - og så kontakter vi jer!