5 tips til effektiv e-mail marketing

 

E-mail marketing er en effektiv og omkostningsbevidst metode til at levere målrettede budskaber, opbygge stærke relationer med målgruppen og øge konverteringer. 

Særligt inden for uddannelsesmarkedet, er e-mail marketing et effektivt værktøj, da det giver brugerne mulighed for at få inspiration, opdateringer om nye uddannelsestilbud og datoer direkte i deres indbakke. Ved at dele relevante uddannelser, baseret på brugernes interesser, har I mulighed for at skabe en højere konverteringsrate.

Med vores mangeårige erfaring inden for e-mail marketing her hos studentum.dk, har vi gjort os erfaringer om, hvad der skaber gode nyhedsbreve. 

Læs artiklen, hvor vores kollega Michelle Hjorth, Digital Content Specialist ved Keystone Education Group Danmark, deler 5 skarpe tips til en effektiv e-mail strategi. 

1. Målret jeres nyhedsbreve efter målgruppen

Første skridt i enhver e-mail kampagne er at kende din målgruppe. Identificér deres behov og interesser, og sørg for at lede dem til det mest relevante indhold på jeres hjemmeside.

Hos studentum.dk består målgruppen af studerende og uddannelsessøgende, der leder efter den rette vej for deres fremtid. Derfor er det også vigtigt at tale ind i disse behov til brugeren, og personliggøre indholdet i det omfang, det er muligt.

Grafen her viser en oversigt over vores brugere hos studentum.dk, som eksempel på målgruppens alder: 

Skærmbillede 2025-03-05 093508

Denne målgruppe, er som tidligere nævnt på udkig efter uddannelsesmuligheder, der hjælper dem mod den fremtid, de drømmer om. Sørg derfor for at jeres nyhedsbreve er inspirerende, og at indholdet passer til denne målgruppe.

Hvis I har informationer om, hvad de har vist interesse for, kan dette være en rigtig god ide at have med i jeres overvejelser. Ved at segmentere jeres database kan I nemlig i højere grad tilpasse indholdet, så hver kampagne rammer den rigtige målgruppe.

2. Skriv en præcis og fangende emnelinje

Emnelinjen giver mulighed for at skabe et godt førstehåndsindtryk, og har stor betydning for, om din e-mail bliver åbnet. Hold gerne emnelinjen kort, så den ikke bliver afkortet på mobilen – vi anbefaler under 60 tegn. Ligeledes, kan spørgsmål i emnelinjen styrke din CTR.

Sørg for, at emnelinjen altid lever op til det, du lover i e-mailens indhold, og undgå overdreven brug af emojis, tegn og caps lock, da det kan virke spamagtigt og I risikerer derfor at ende i modtagerens spamfilter.

Sørg også gerne for at lege lidt med jeres emnelinje. Hvis du i tvivl, kan du med fordel lave en A/B test for at se, hvilken emnelinje, jeres database interagerer bedst med. I kan med fordel eksperimentere med emnelinjer, der inkluderer en specifik dato, lokation og niveau på uddannelsen.

Det afhænger selvfølgelig af, hvad der giver mening for lige netop jer, men vores klare anbefaling vil være at lave en A/B test og holde øje med, hvilken emnelinje, der har haft den højeste open rate. Denne indsigt kan hjælpe jer i jeres fremtidige nyhedsbreve når I skal vælge emnelinje.

 

3. Skab relevant indhold for at fange målgruppens interesse

En fangende emnelinje får modtagerne til at åbne din e-mail, men hvordan fastholder du deres interesse? Svaret er personalisering.

Gør dit indhold relevant for din målgruppe. Et nyhedsbrev med aktuelle nyheder eller en e-mail med udtalelser fra en studerende – eller kommende studerende – inden for modtagerens interessefelt er effektive måder at personalisere din kommunikation.

Her hos studentum.dk viser vores analyser, at e-mails med én specifik uddannelse, præsterer bedre, end generelle e-mails om uddannelsesudbyderen.

Det kan også være flere uddannelser inden for et specifikt område. 

Ungdomsuddannelser

Indenfor ungdomsuddannelser kunne det derfor være relevant at promovere flere uddannelser, men inden for et specifikt område som for eksempel handel og finans, der sendes ud til den del af jeres database der har vist interesse for netop dét.

På den måde rammes den del af målgruppen som har vist interesse for netop det specifikke område, mens det samtidig er muligt at vise de forskellige ungdomsuddannelser der tilbydes indenfor det område.

Videregående uddannelser

Ligeledes med videregående uddannelser, kan det være relevant at vise den vifte af uddannelser, der tilbydes indenfor ét specifikt område såsom design og medier. På den måde kan budskabet segmenteres efter det specifikke område og interessefelt, så modtageren får indhold omkring det, de rent faktisk har interesse for.

Hold jer opdateret på aktuelle nyheder og trends

Det er ligeledes en god ide at se jeres nyhedsbreve som en mulighed for at holde jeres modtagere opdaterede med aktuelle nyheder, og altså ikke blot et sted, hvor I forsøger at sælge jeres uddannelse.

Det er derfor en god idé at være opdateret på aktuelle nyheder samt trends og tendenser, der kunne være relevant for jeres målgruppe. Dette kan tiltrække yderligere opmærksomhed, og potentielt medvirke til, at I som afsendere forbliver relevante og er top-of-mind, når modtageren skal vælge uddannelse.

Se jeres nyhedsbrev som en "appetitvækker"

*En lille note er, at det er vigtigt at I ser jeres nyhedsbreve som "appetitvækkere", der tydeligt fortæller modtagerne, hvorfor den enkelte uddannelse er relevant for lige netop dem.

Af samme årsag bør informationer vedrørende uddannelsens indhold, varighed og relevans selvfølgelig inddrages klart og tydeligt i nyhedsbrevet, så det fanger brugernes opmærksomhed, men sørg for at holde det kort, og led modtageren videre til jeres hjemmeside.

 

4. Indsæt tydelige Call To Actions (CTAs), for at opfordre til at klikke videre

Når I har fanget modtagerens interesse, skal I få dem til at klikke sig videre. Det gør I bedst ved at placere de vigtigste CTA'er tydeligt.

De fleste klik sker "above the fold" – altså før modtageren skal scrolle. Derfor er det vigtigt at placere CTA-knapper i toppen af jeres e-mail. Brug også iøjnefaldende billeder uden overlejret tekst, for at få flere kliks.

Vores analyser viser, at specifikke CTA'er får langt flere kliks end generiske. Generelle CTA'er såsom ”Læs mere" performer derimod dårligere. Ligeledes bør I tænke over længden af jeres CTA-knapper, for hvis teksten ”brydes” så CTA-knappen bliver i to linjer, fremfor én kort CTA, så falder antallet af kliks, generelt set.

Vi har også erfaret, at man bør bruge beskrivelser og CTA med ordet "gratis" med omhu, da det hos nogle mailudbydere kan anses som spam - specielt hvis det bliver brugt for hyppigt i en enkelt e-mail.

 

5. Send din e-mail på det rette tidspunkt

Efter du har skrevet en overbevisende emnelinje, skrevet en knivskarp personaliseret mail med stærke CTA’er, tjekket for stavefejl og sørget for, at dine links virker, er det tid til at sende din mail. Men hvornår er det bedste tidspunkt?

Her hos studentum.dk ser vi generelt, at e-mails performer bedst tirsdag og torsdag. Dog opfordrer vi til at I selv tester forskellige udsendelsesdage- og tidspunkter, for at få et reelt indblik i, hvornår jeres målgruppe ser jeres e-mails, og dermed hvornår I oplever den bedste open rate og CTR.

 

Vi håber at disse tips kan hjælpe med at opnå endnu mere effektive e-mails 

Uanset om I er nye i e-mail marketing, eller vil forbedre jeres nuværende kampagner, håber vi, at Michelles 5 tips til effektiv e-mail marketing, kan hjælpe jer med at skabe mere effektive e-mails og tiltrække endnu flere studerende.

 

Er du endnu ikke på vores side, og er interesseret i at finde ud af hvordan I kan oprette en profil på studentum.dk, for at tiltrække endnu flere studerende? 

Vil I vide mere om vores tjenester og se hvordan vi kan hjælpe jer, med at nå jeres mål? Besøg vores side og læs mere om vores tjenester her:

Læs mere om vores tjenester