Top 5: Mest populære uddannnelser i udlandet blandt danske unge

Uddannelse i udlandet

Flere danske unge ønsker at tage hele eller dele af deres uddannelse i udlandet. Men hvilke uddannelser og destinationer er de mest populære blandt de studererende? 

Studentum.dk har foretaget en undersøgelse over de mest søgte uddannelser i udlandet. Her kan I se, hvilke uddannelser der scorer højest på listen blandt danske studerende, der drømmer om at læse i udlandet. 

 

Top 5 over populære uddannelser i udlandet

 

1. Medicin

Med næsten en tredjedel af søgningerne er medicin den mest populære uddannelse i udlandet blandt unge studerende. Det kan blandt andet skyldes, at medicin er en meget eftertragtet uddannelse i Danmark, og der er derfor hård kamp om pladserne på studiet. Det betyder også, at der hvert år er mange håbefulde studerende, som ikke bliver optaget på deres drømmestudie.

For de studerende, der ikke bliver optaget på ét af Danmarks universiteter, er der heldigvis mulighed for at læse medicin i udlandet. Her er Sverige eller England blandt de populære destinationer, når det kommer til steder, unge rejser hen for at studere medicin. Universiteterne er anerkendt for en høj faglighed og niveauet i undervisningen. Samtidig minder uddannelsesssystemet her mere om det danske uddannelsesssystem sammenlignet med eksempelvis det sydeuropæiske. 

Fordelen ved at studere medicin i udlandet er, at de studerende styrker muligheden for at gøre international karriere, fordi de får en uddannelse, der kan bruges over hele verden - og ikke kun i Danmark. 

 

2. Psykologi

Psykologi havner på en andenplads over de mest efterspurgte uddannelser i udlandet. På lige fod med medicin er psykologistudiet også blandt de mest populære uddannelser i Danmark, og dermed også en af uddannelser, hvor det er svært at blive optaget. 

Unge, der drømmer om at læse psykologi, kan derfor være nødsaget til at se på andre muligheder - herunder muligheden for at læse psykologi i udlandet. Vi har talt med én af de studerende, der valgte at søge mod udlandet for at studere psykologi i Bath, da hun ikke kunne komme ind på sin drømmeuddannelse i Danmark. 

"Jeg har altid forestillet mig, at jeg skulle læse et semester eller to i udlandet, når jeg skulle på universitetet, men desværre kom jeg aldrig ind på mit drømmestudie i Danmark, som er gældende for mange andre, der søger ind på psykologi. Heldigvis er det muligt at læse hele sin uddannelse i udlandet, og jeg valgte derfor at søge til England og endte med at vælge et universitet i Bath.

Det bedste ved at være studerende i England er, at jeg har fået muligheden for at øve mit engelsk og er blevet flydende i mit sprog. I starten brugte jeg utroligt meget tankevirksomhed på at formulere mig både mundligt og skriftligt, men efter bare et par måneder tænkte jeg ikke mere over det, og det hele blev meget mere naturligt".

Emily fremhæver, at hendes sproglige udvikling og dét at blive flydende i et andet sprog har været en af de største fordele ved at tage hendes uddannelse i udlandet. At være flydende i mere end ét sprog er en stor fordel for studerende, der ønsker et job med et internationalt udsyn og drømmer om at gøre karriere i udlandet. Samtidig er det også en eftertragtet kompetence i Danmark, da hele arbejdsmarkedet er domineret af globaliseringens vækst. 

 

3. Mode

Mode får en tredjeplads over de mest populære uddannelser blandt unge, der ønsker at studere i udlandet. Her er det især uddannelserne i Sydeuropas modemekkaer Paris og Milano, der er eftertragtet blandt de unge. Fordelen ved at studere mode i udlandet og i byer som Paris eller Milano er, at de studerende er tæt på de største modehuse og får mulighede for at skabe sig et bredt netværk med nogle af vigtigste partnere i modebranchen. 

I modsætning til psykologi- og medicinstudiet er det mere populært at læse i Sydeuropa fremfor England eller Sverige, da de nyeste trends og udviklingen i modebranchen udspringer her.

 

4. Dyrlæge

Dyrlægestudiet er også blandt mest søgte uddannelser i udlandet. Som ved ovenstående uddannelser gælder det også for eller veterinærmedicin, at det er en uddannelse med en høj adgangskvotient og et begrænset optag i Danmark. 

Her er igen byer i England, der rangerer højt på de studerendes liste over lande, hvor de gerne vil studere. Det kan skyldes, at de studerende har et ønske om at læse et i land, hvor kvaliteten af undervisningen er høj samtidig med, at de kan styrke sproglige færdigheder i et land, hvor engelsk er modersmålet. 

 

5. Zoologi

Blandt mest populære søgninger på uddannelser i udlandet, ligger zoologi på en femteplads. I Danmark er Zoologi er et speciale, du kan læse på din overbygning af biologistudiet, mens du i udlandet har mulighed for at starte direkte på en uddannelse i zoologi. For unge, der drømmer om at læse zoologi er det derfor en oplagt mulighed at søge mod udlandet, da det betyder, at de kan starte direkte på deres drømmeuddannelse og samtidig studere i et internationalt miljø med andre unge, der deler deres passion for dyrelivet. 

 

Se hele listen over populære uddannelser i udlandet

1. Medicin

2. Psykologi

3. Mode

4. Dyrlæge

5. Zoologi

6. Kunst

7. Design

8. Ledelse

9. Jura

10. Ingeniør

11. Arkitektur

12. Film og Medievidenskab

13. Teater

14. Tandlæge

15. Journalistik