Oversigt 2021: Vil de unge stadig på udveksling?

 

Hvor 2020 var året, hvor alt lukkede ned, så har 2021 i højere grad handlet om, at få samfundet åbnet op igen. Mange føler nok, at det har taget længere tid end ventet, og for de unge har det været et svært limbo at gå i, når det handler om udveksling. 

Vi så allerede sidste år en høj stigning i antallet af unge, der søgte uddannelse online, denne tendens er fortsat ind i 2021. Dog med den forskel, at tallet for unge der leder efter online undervisning falder. Tallene kommer fra vores uddannelsessøgetjeneste studentum.dk, hvor vi hver måned har flere tusinde studerende og unge, der søger uddannelse i både Danmark og udlandet. 

Grafen går fra januar til september og viser, hvordan 2021 stadig har været påvirket af efterdønningerne fra COVID-19. Antallet af unge, der søger online undervisning lå i januar på over 8000 om måneden. Et tal der falder kontinuerligt frem til juli, hvor det begynder at stige igen. Online undervisning har altså bidt sig fast i de unge. 

Men, der er også optimisme at spore, for dem der gerne vil ud og studere i verden. Især Storbritanien, USA og Sverige har været nogle af favoritterne frem til september 2021. Tjekkiet ryger til tops midt i april, men lige så hurtigt, som de kom på kortet, lige så hurtigt ryger de også ud igen i slut maj. 

Andre tendenser vi kan se i 2021: 

  • England er stadig et populært land at studere i, påtrods af Brexit, vil de unge stadig gerne afsted. 
  • Udover populære destinationer som Australien og USA, ser de unge meget efter muligheder inden for Europa - måske især fordi det ikke har været muligt at komme afsted til oversøiske destinationer. 
  • Tjekkiet, tænker du måske, hvad skete der lige? Ikke andet, end at vores Facebook Retargeting kampagner er ret effektive ;)