Unge vælger studiested på baggrund af godt og fagligt stærkt studiemiljø!

Generation Z

Studiestedernes omdømme er isærdeleshed vigtigt, når kommende studerende skal vælge studie. Se hvilke byer, der klarer sig bedst lige her. 

I april 2019 kårede Studentum.dk Danmarks Bedste Studieby anno 2019. I den forbindelse kiggede vi bl.a. på, hvordan de studerende rankede de forskellige uddannelsesinstitutioner i de 21 udvalgte studiebyer. Her kiggede vi på hvordan de ranker det faglige og sociale studiemiljø, samt kvaliteten af uddannelsen.

Undersøgelsen viste, at med al tydelighed, at kvaliteten og dermed omdømmet af studiestedet var et vigtigt parameter for de unge. Intet mindre end 48% af de unge pegede på netop dette som ét af de tre vigtigste parametre, når de skal vælge studieby.

Vi har derfor kigget på Uddannelses Zoom, som har samlet en lang række tal inden for uddannelse. De har blandt andet spurgt de studerende på uddannelsesinstitutionerne, hvordan de ranker deres uddannelse på en skala fra 1-5, når det kommer til fagligt miljø, kvalitet og socialt miljø.

Sønderborg, Holstebro & Viborg er alle med i slutspurten

Aarhus ligger nr. 1 på omdømme af studierne i byen, og det er bl.a. et af de parametre der har givet byen titlen som vinder i 2019. Umiddelbart ville man forvente, at Aarhus blev efterfulgt af de andre klassiske København, Odense og Aarhus, men de ligger alle sammen og roder rundt nede midt på listen.

I stedet er det de gode danske købstadsbyer Sønderborg, Holstebro og Viborg der indtager henholdsvis 2. 3. og 4. Pladsen. Specielt Sønderborg ligger særligt højt på både socialt og faglige niveau, hvor uddannelsesinstitutionernes studerende har givet dem et gennemsnit på henholdsvis 4,23 og 4,30.

Kun Aarhus ligger bedre i fagligt miljø med et gennemsnit på 4,26. 

omdoemmeafstudiested